Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Viva La revolucion

Vaša Ekselencijo,

 

U ime članova Društva srpsko-kubanskog prijateljstva, kubanskom narodu, Predsedniku Raulu Kastru i Vama lično upućujemo iskrene čestitke povodom 56.godišnjice Revolucije.

1.januar 1959. godine je datum koji sa ponosom proslavlja kubanski narod, ali i ceo pravdoljubivi svet.

Toga dana legendarni  Fidel Kastro Rus je sa svojim jedinicama pobedonosno umarširao u Havanu, porazio diktatora Batistu, i označio kraj tiraniji, nepravdi, i neslobodi.

Kuba je postala SLOBODNA!

 

I tako je svih ovih godina u kojima je kubanski narod doživeo potpuni preporod, i u mnogim, najvažnijim sferama društvenog života postigao najbolje rezultate u svetu.

Danas je organizacija kubanskog obrazovnog i zdravstvenog sistema primer svima u svetu, pa i najrazvijenijim i najbogatijim zemljama.Na Kubi to nije biznis, ni profit, već je deo društvene obaveze svih zaposlenih i države, da podignu nivo obrazovanja i zdravstvene zaštite na nivo dostojan čoveka XXI  veka. I zato je Kuba primer i uzor svima.

I pored brutalnih i poluvekovnih sankcija i blokade, uvedenih od strane imperijalističke vlade USA, kubanski narod i država nisu poklekli.Naprotiv, i pored svih teškoća ekonomija Kube je opstala, i u poslednjim godinama se beleži znatniji napredak.Liberalizacijom ekonomskih odnosa nijednog momenta nije ugrožena stabilnost države, ni temeljne vrednosti  Kubanske  revolucije.

 

Uvereni smo da će kubanski narod   predvođen KP Kube, još snažnije i odlučnije, nastaviti putem koji su svojim herojskim delom zacrtali legendarni Fidel, Che, Camilo, Raul, i ostali „barbudosi“, i na taj način dali neponovljivi i jedinstveni primer celom svetu, koji ne bledi ni danas posle više od pola veka.

Herojski narod Kube u nastojanju da očuva svoju nezavisnost i samostalnost, nastavi kontinuitet slavne revolucije iz 1959.,  i ostvari prosperitet na svim poljima privrednog i društvenog života uvek će imati snažnu podršku  Društva srpsko-kubanskog prijateljstva i srpskog naroda u celini.

 

!VIVA CUBA!

!VIVA LA REVOLUCION!

 

Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva  Beograd

 

Potpredsednik:

 

Sveto D. Dobrijević

 

Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba