Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek

Treći međunarodni susret solidarnosti zemalja centralne i istočne Evrope sa KubomUvaženi drugovi i drugarice, prijatelji Kube iz centralne i istočne Evrope,


Društvo Bugarsko-Srpskog pijateljstva biće domaćin Trećeg međunarodnog susreta zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom, koji će biti održan od 17 do 19. novembra u Sofiji.


Očekujemo da svi Vi budete aktivni učesnici ovog skupa koji će još jednom potvrditi našu solidarnost i prijateljstvo sa herojskim kubanskim narodom i njihovom borbom da nastave da dosežu svoje težnje i vredne i plemenite ciljeve koji će omogućiti napredak kubanskog društva i njegovu stalnu saradnju i solidarnost a svim narodima sveta kojima je to potrebno, i koji će doprineti jednog boljeg sveta i mira u njemu.


Događaj će poslužiti da se oda počast i priznanje u sećanje na komandanta Fidela Kastra i paćenje njegovih ideja i zaostavštine. Takođe ćemo odati počast tom velikom borcu i revolucionaru - Ernestu Če Gevari povodom pedesetogodišnjice njegove smrti.


Pet heroja Kube već su slobodni i aktivno učestvuju u stvaranju socijalističke Kube. Uprkos tome, u novoj složenoj međunarodnoj sceni, borba za ukidanje ekonomske, trgovačke i finansijske blokade koju su SAD uvele Kubi pre više od pola veka, potrebnija je i odlučnija nego ikad. Takođe, vraćanje teritorije pomorske baze Gvantanamo koju je vlada SAD bila ilegalno okupirala, pravo Kube na odbranu svog političkog i društvenog sistema koji je izabrao narod i poštovanje njenog suvereniteta i samoopredeljenja biće glavne teme za razmatranje tokom Susreta. Novi kontekst Latinske Amerike i agresivnost koju su pokazale organizacije Američkih država (OAD) poziv su  da povećamo i poboljšamo svoju solidarnost sa narodima Latinske Amerike.


Skup solidarnosti sa Kubom omogući će nam da predstavimo jednu izložbu o radu i aktivnostima  Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva, kao i izložbu slika bugarske dece koji svake godine učestvuju na Međunarodnom Učeničkom konkursu "Kuba - bliska i daleka", a ove  godine obeležava se njegova 11. godišnjica. Da bi se postavila sadržajnija izložba o solidarnosti Evrope sa Kubom, pozivamo vas da nam takođe pošaljete slike i materijale o aktivnostima koje ste realizovali u vašim uvaženim zemljama.

Jedna važna delegacija ICAP-a (Kubanskog Instituta prijateljstva sa drugim narodima) pozvana je da nam se pridruži na ovom događaju, kao i predstavnici političkih, društvenih, studentskih i sindikalnih organizacija bugarske zajednice, i zvaničnici Bugarske i drugih zemalja.


U nastavku vam nudimo važne informacije o logističkim aspektima i programu događaja. Iznos sume za učešće je 250 eura po osobi. Ista uključuje:1. registracija i akreditacija događaja, za šta su potrebni: ime i prezime, zemlja, organizacija i zvanje.

2. dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama (oni koji žele da se smeste u jednokrevetnim sobama treba da doplate još 40 eura)

3. hrana: dva ručka (18. i 19. novembar), tri pauze za kafu (18. novembra dve i 19. novembra - jedna), dve večere: 17. novembra i 18. novembra - svečana večera.

4. Prevoz od i ka Međunarodnom Aerodromu "Sofija" i hotela "Park-hotel Moskva"

5.Radni materijal događaja. Jezik na kom će se raditi biće bugarski, ruski, španski i engleski

6. Obilazak Sofije i poseta Nacionalnom istorijskom muzeju. Grad će se obilaziti autobusom i biće obezbeđen prevod na španski jezik.

7. Prijem Ambasade Kube u Bugarskoj


Kandidati treba da pošalju svoje prijave za učešće do 1. septembra 2017. i unapred uplate 50% odnosno 125 eura. Ostatak novca (do 250 eura) treba isplatiti do15. oktobra 2017. Molimo Vas da preuzmete sve troškove bankarskih transakcija.


Uvaženi prijatelji, drugovi i drugarice,


Stojimo vam na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije i možete direktno kontaktirati osobe i službe naznačene ispod.

Da bismo mogli da računamo na dovoljno vremena za organizaciju događaja, očekujemo da što je pre moguće popunite formular za prijavu koji se nalazi u prilogu.

Kasnije ćete dobiti naše predloge tema koje će se otvoriti i razmatrati tokom susreta.

U iščekivanju našeg bratskog i prijateljskog susreta posvećenog solidarnosti sa Ostrvom Slobode, primite naše najsrdačnije i najsolidarnije pozdrave.


Stanka Šopova

časna predsednica Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva


Tamara Takova

predsednica Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva


Prijave za učešće na Trećem Međunarosnom susretu zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom od 17. do 19. novembra u Sofiji, treba poslati na sledeće adrese:


asco.bulgaria_cuba@abv.bg


Adresa:

Društvo Bugarsko-Kubanskog prijateljstva

Oblast "Izgrev", ulica Konstantin Štarkelov, br. 1

1113 Sofija

Republika Bugarska


ili izvođaču i određenom organizatoru događaja:


info@gloriatours.com


Gloria Tours S.L.


Adresa:

"Laioš Košut", br. 17.

1606 Sofija

Bugarska

telefon: (+ 359 2 954 98 26)


Devizni račun Goria Tours-a (na koji treba uplatiti novac)

IВАAN: ВС25 UNCR 7000 1522 1960 79


SWIFТ / ВIС: UNCRBGSF


UNICREDIT BULBANK


Ogranak: RUSKI PAMETNIK; SOFIJA


Kontakt osoba: Plamen Bonev, potpredsednik Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva

GSM: +359 877237983


PLATNI SPISAK


Treći međunarodni susret solidarnosti zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom


Popunite sledeće podatke:


Prezime

_____________


Ime

_______________


zemlja

______________


organizacija

_____________


zvanje

_____________


podaci za kontakt/ adresa, adresa elektronske pošte, telefon

_______________________Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks