Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Kubanski Institut Prijateljstva sa drugim narodima, kubanske društvene i masovne organizacije i kubansko predstavništvo Mreže za Zaštitu Čovečnosti, ovim putem saziva Treći Svetski Samit Solidarnosti sa Kubom, Kuba Solidarnost 2014.

Ovo okupljanje pokreta solidarnosti sa Kubom, koje kontinuirano prati dva prethodna, biće potvrda internacionalne podrške validnosti modela socijalne pravde koju Kuba simboliše i njene održivosti kao alternative za taj “mogući bolji svet” za koji se bore svi narodi.


Usred stalne agresije, dezinformacija koje nam plasiraju mediji i globalne krize, ovo okupljanje će omogućiti prostor za inicijative, predloge i razmene strategija u korist solidarnosti sa Kubom, u cilju poboljšanja naših instrumenata i mehanizama borbe za efektivnije širnje istine, podižući ih kao zastavu i odnoseći ih tamo gde su najpotrebniji.

U vreme sazivanja Trećeg svetskog samita, za kubanski narod navršava se 50 godina ekonomskog rata i nehumane blokade, kojoj ćemo nastaviti da pružamo otpor i prevazilazimo je, a isto tako prevazići ćemo i neuspele i nepromenljive imperiajlističke pokušaje da internacionalno izoluju našu revoluciju.

Naš narod ostaće ujedinjen, gradeći i unapređujući svoj socijalizam, doprinoseći svojim skromnim iskustvom u procesu integracije ove hemisfere, i nudeći alternative fokusirane na budućnost naše dece prkoseći tako već jasnom odjeku neuspeha neoliberalnog kapitalizma.


Vođena anti-imperiajlističkim, vizionarskim i humanističkim razmišljanjima Martija i Fidela, lidera i večnih predstavnika naše tradicije, Kuba ratifikuje svoju internacionalističku vokaciju i solidarnost sa svim plemenitim ciljevima koji ljudima donose blagostanje i zadovoljavaju njihova osnovna prva na: slobodu, mir i društvenu pravdu.

Sa ovog afro-azijskog, latinoameričkog i karipskog ostrva, na 55. rođendan njegove Revolucije, pozivamo dobrovoljne snage, pokrete, grupe, individualne subjekte i narode da osnaže ono što nas ujedinjuje, a poštuje naše razlike, što najzad predstavlja naše drugo bogastvo: raznolikost. Radujemo se našem susretu od 27. do 31. oktobra 2014.

Ovo će biti susret “porote miliona” koju će sazvati Heroj Republike Kube, Herardo Ernandez Nordelo, sa kojim ćemo, ako bude potrebno, i dalje biti u borbi koju nećemo okončati dok se naših Pet borca protiv terorizma ne vrati kući.


Vidimo se 2014.!


Organizacioni komitetТрећи светски самит солидарности са Кубом

27- 31 oktobar 2014

Kongresni centar, Havana

Treći svetski samit solidarnosti sa Kubom 2013 3RD World Meeting of Solidarity with Cuba 2013
Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Корисни линкови Ambasada Kube Eurocuba