Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Treći međunarodni susret solidarnosti zemalja centralne i istočne Evrope sa KubomUvaženi drugovi i drugarice, prijatelji Kube iz centralne i istočne Evrope,


Društvo Bugarsko-Srpskog pijateljstva biće domaćin Trećeg međunarodnog susreta zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom, koji će biti održan od 17 do 19. novembra u Sofiji.


Očekujemo da svi Vi budete aktivni učesnici ovog skupa koji će još jednom potvrditi našu solidarnost i prijateljstvo sa herojskim kubanskim narodom i njihovom borbom da nastave da dosežu svoje težnje i vredne i plemenite ciljeve koji će omogućiti napredak kubanskog društva i njegovu stalnu saradnju i solidarnost a svim narodima sveta kojima je to potrebno, i koji će doprineti jednog boljeg sveta i mira u njemu.


Događaj će poslužiti da se oda počast i priznanje u sećanje na komandanta Fidela Kastra i paćenje njegovih ideja i zaostavštine. Takođe ćemo odati počast tom velikom borcu i revolucionaru - Ernestu Če Gevari povodom pedesetogodišnjice njegove smrti.


Pet heroja Kube već su slobodni i aktivno učestvuju u stvaranju socijalističke Kube. Uprkos tome, u novoj složenoj međunarodnoj sceni, borba za ukidanje ekonomske, trgovačke i finansijske blokade koju su SAD uvele Kubi pre više od pola veka, potrebnija je i odlučnija nego ikad. Takođe, vraćanje teritorije pomorske baze Gvantanamo koju je vlada SAD bila ilegalno okupirala, pravo Kube na odbranu svog političkog i društvenog sistema koji je izabrao narod i poštovanje njenog suvereniteta i samoopredeljenja biće glavne teme za razmatranje tokom Susreta. Novi kontekst Latinske Amerike i agresivnost koju su pokazale organizacije Američkih država (OAD) poziv su  da povećamo i poboljšamo svoju solidarnost sa narodima Latinske Amerike.


Skup solidarnosti sa Kubom omogući će nam da predstavimo jednu izložbu o radu i aktivnostima  Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva, kao i izložbu slika bugarske dece koji svake godine učestvuju na Međunarodnom Učeničkom konkursu "Kuba - bliska i daleka", a ove  godine obeležava se njegova 11. godišnjica. Da bi se postavila sadržajnija izložba o solidarnosti Evrope sa Kubom, pozivamo vas da nam takođe pošaljete slike i materijale o aktivnostima koje ste realizovali u vašim uvaženim zemljama.

Jedna važna delegacija ICAP-a (Kubanskog Instituta prijateljstva sa drugim narodima) pozvana je da nam se pridruži na ovom događaju, kao i predstavnici političkih, društvenih, studentskih i sindikalnih organizacija bugarske zajednice, i zvaničnici Bugarske i drugih zemalja.


U nastavku vam nudimo važne informacije o logističkim aspektima i programu događaja. Iznos sume za učešće je 250 eura po osobi. Ista uključuje:1. registracija i akreditacija događaja, za šta su potrebni: ime i prezime, zemlja, organizacija i zvanje.

2. dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama (oni koji žele da se smeste u jednokrevetnim sobama treba da doplate još 40 eura)

3. hrana: dva ručka (18. i 19. novembar), tri pauze za kafu (18. novembra dve i 19. novembra - jedna), dve večere: 17. novembra i 18. novembra - svečana večera.

4. Prevoz od i ka Međunarodnom Aerodromu "Sofija" i hotela "Park-hotel Moskva"

5.Radni materijal događaja. Jezik na kom će se raditi biće bugarski, ruski, španski i engleski

6. Obilazak Sofije i poseta Nacionalnom istorijskom muzeju. Grad će se obilaziti autobusom i biće obezbeđen prevod na španski jezik.

7. Prijem Ambasade Kube u Bugarskoj


Kandidati treba da pošalju svoje prijave za učešće do 1. septembra 2017. i unapred uplate 50% odnosno 125 eura. Ostatak novca (do 250 eura) treba isplatiti do15. oktobra 2017. Molimo Vas da preuzmete sve troškove bankarskih transakcija.


Uvaženi prijatelji, drugovi i drugarice,


Stojimo vam na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije i možete direktno kontaktirati osobe i službe naznačene ispod.

Da bismo mogli da računamo na dovoljno vremena za organizaciju događaja, očekujemo da što je pre moguće popunite formular za prijavu koji se nalazi u prilogu.

Kasnije ćete dobiti naše predloge tema koje će se otvoriti i razmatrati tokom susreta.

U iščekivanju našeg bratskog i prijateljskog susreta posvećenog solidarnosti sa Ostrvom Slobode, primite naše najsrdačnije i najsolidarnije pozdrave.


Stanka Šopova

časna predsednica Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva


Tamara Takova

predsednica Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva


Prijave za učešće na Trećem Međunarosnom susretu zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom od 17. do 19. novembra u Sofiji, treba poslati na sledeće adrese:


asco.bulgaria_cuba@abv.bg


Adresa:

Društvo Bugarsko-Kubanskog prijateljstva

Oblast "Izgrev", ulica Konstantin Štarkelov, br. 1

1113 Sofija

Republika Bugarska


ili izvođaču i određenom organizatoru događaja:


info@gloriatours.com


Gloria Tours S.L.


Adresa:

"Laioš Košut", br. 17.

1606 Sofija

Bugarska

telefon: (+ 359 2 954 98 26)


Devizni račun Goria Tours-a (na koji treba uplatiti novac)

IВАAN: ВС25 UNCR 7000 1522 1960 79


SWIFТ / ВIС: UNCRBGSF


UNICREDIT BULBANK


Ogranak: RUSKI PAMETNIK; SOFIJA


Kontakt osoba: Plamen Bonev, potpredsednik Društva Bugarsko-Kubanskog prijateljstva

GSM: +359 877237983


PLATNI SPISAK


Treći međunarodni susret solidarnosti zemalja centralne i istočne Evrope sa Kubom


Popunite sledeće podatke:


Prezime

_____________


Ime

_______________


zemlja

______________


organizacija

_____________


zvanje

_____________


podaci za kontakt/ adresa, adresa elektronske pošte, telefon

_______________________