Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba

REPUBLIKA SRBIJA

SLUŽBA ZA SARADNjU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPUBLIKE

S A O P Š T E Nj E  Z A  M E D I J E

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Kube Adelu Majru Ruiz Garsiju i zahvalio joj na dobroj saradnji, kao i na svemu što je, tokom mandata u Beogradu, svojim diplomatskim iskustvom i zalaganjem učinila za unapređenje odnosa Srbije i Kube.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što će uskoro, na poziv predsednika Raula Kastra, posetiti Kubu, izrazivši želju da tokom posete obiđe i razvojnu zonu luke Marijel, jedan od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji. On je rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, izdvojivši velike mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede, kao i u oblasti medicine i farmaceutske industrije.

Ambasadorka Ruiz Garsija je istakla da će poseta predsednika Vučića dati značajan podstrek srpsko-kubanskim odnosima, kako političkom dijalogu, tako i širenju ekonomske saradnje. Ona je zahvalila predsedniku i Vladi Srbije na dobroj saradnji tokom četvorogodišnjeg boravka u Beogradu i naglasila da će Kuba uvek podržavati Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, jer poštuje međunarodno pravo.

Predsednik Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova. U razgovoru je, takođe, istakao da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i uvažava slobodarske stavove kubanskog naroda.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

31. oktobar 2017.