Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba 3.aprila 2020. godine SAD-e, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija blokirale su rezoluciju Generalne skupšine Ujedinjenih nacija, koju je predložila Ruska federacija, kojom se poziva na ukidanjejednostranih sankcija zemljama koje se bore sa pandemijom korona virusa !??


Umesto da prihvati nacrt ove rezolucije, Generalna skupština je,  pod pritiskom SAD i Velike Britanije, povodom pandemije Covid-19 konstatovala „efekte bez presedana“ i uputila apel da se intenzivira međunarodna saradnja sa ciljem da se „ograniči, ublaži i savlada Covid-19“.


Podanički, kukavički i krajnje licemerno, a u službi posrnule imperijalne sile!!!


Sasvim je očigledno da administracija D.Trampa, i u ovoj, po ceo svet veoma složenoj i teškoj situaciji, nastavlja sa agresijom na Republiku Kubu, koja je više od 60 godina izvrgnuta ekonomskoj, političkoj, kulturnoj, informativnoj i svakoj drugoj blokadi od strane SAD-a.


Od 2017. SAD su usvojili više od 90 mera koje su direktno usmerene protiv ekonomskog i društvenog prosperitete Kube.One imaju za cilj da se slomi otpor i duh kubanskog naroda, kako bi se bezuslovno nametnuo američki imperijalni,a za Kubu kolonijalni sistem upravljanja tom slobodnom zemljom.


Kuba ne pristaje na tu sramnu ulogu podaništva i ropstva, a na štetu sopstvenih interesa, i predstavlja jedinstven i svetao primer otpora imperijalnoj hegemoniji SAD-a u čitavom svetu.

Danas, kada je ceo svet, bez obzira na sve prisutne razlike, ujedinjen u borbi protiv Covid-19, i kada bi osnovno načelo trebalo da bude solidarnost i međunarodna saradnja, SAD-e nastavljaju sa terorom i blokadom slobodarskih zemalja kao što su Kuba, Venecuela, Nikaragva, čime direktno utiču i na slabljenje njihovog potencijala u suprostavljanju pandemiji  corona virusa.


Za to vreme, Republika Kuba, uprkos blokadi iskazuje svoju internacionalnu solidarnost i human karakter Kubanske revolucije, tako što u razne delove sveta (58 zemalja) upućuje 28.000 svojih lekara i zdravstvenih radnika, koji su se uključili u borbu protiv Covid-19.


Mi, članovi Društva srpsko-kubanskog  prijateljstva  Beograd,osuđujemo svaki vid agresije na Republiku Kubu, i zahtevamo od  predsednika SAD-a Donalda Trampa, da odmah ukine sve donete mere usmerene protiv ekonomskog razvoja Kube i da višedecenijsku blokadu ove nezavisne i suverene zemlje proglasi nevažećom.


!ŽIVELA KUBA!

!HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMANDANTE!Support for Cuba, Venezuela and Nicaragua 2020 Podrška Kubi, Venecueli i Nikaragvi 2020
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks