Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba

Oproštajna poseta ambasadorke Republike Kube
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Kube Adelu Majru Ruiz Garsiju i zahvalio joj na dobroj saradnji, kao i na svemu što je, tokom mandata u Beogradu, svojim diplomatskim iskustvom i zalaganjem učinila za unapređenje odnosa Srbije i Kube.


 


 Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što će uskoro, na poziv predsednika Raula Kastra, posetiti Kubu, izrazivši želju da tokom posete obiđe i razvojnu zonu luke Marijel, jedan od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji. On je rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, izdvojivši velike mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede, kao i u oblasti medicine i farmaceutske industrije.

Ambasadorka Ruiz Garsija je istakla da će poseta predsednika Vučića dati značajan podstrek srpsko-kubanskim odnosima, kako političkom dijalogu, tako i širenju ekonomske saradnje. Ona je zahvalila predsedniku i Vladi Srbije na dobroj saradnji tokom četvorogodišnjeg boravka u Beogradu i naglasila da će Kuba uvek podržavati Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, jer poštuje međunarodno pravo.

Predsednik Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova. U razgovoru je, takođe, istakao da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i uvažava slobodarske stavove kubanskog naroda.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Beograd,

31. oktobar 2017.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks