Powered by VipTek

Odavanje počasti u Srbiji Vrhovnom Komandantu Fidelu Kastru povodom prve godišnjice njegove smrti
     Emotivno odavanje počasti u Srbiji Vrhovnom Komandantu Fidelu Kastru povodom prve godišnjice njegove smrti


Grupe prijateljstva sa Kubom u Srbiji bile su glavni učesnici današnje emotivne aktivnosti “Sećanje na Fidela”, upriličene povodom prve godišnjice smrti Komandanta Kubanske Revolucije. Skup su organizovali Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva, Društvo srpsko-venecuelanskog prijateljstva “Simon Bolivar” i Društvo prijateljstva sa latinoameričkim narodima “Simon Bolivar”, u svečanoj Sali Skupštine Opštine Zvezdara u Beogradu. Skupu je prisustvovala brojna publika, uz učešće novog Ambasadora Kube Gustava Trista del Todo i Otpravnice Poslova Ambasade Venecuele Dia Nader de El Andari.


Među govornicima našli su se potpredsednik Društva srpsko-kubanskog prijateljstva Sveto Dobrijevic, kao i Đorđe Komlenski, poslanik u Narodnoj skupštini Srbije; Predrag Veinovic , Zamenik Presednika Gradske Opstine Zvezdara, profesorka i doktor Ljiljana Bogoeva Sedlar; spisateljica Dragoslava Koprivica, autorka knjige “Besmrtni Kastro i srbski rod”, predstavljene na Kubi povodom 87.rođendana kubanskog lidera; umetnica Ivana Žigon, koja se osvrnula na svoj susret sa Vrhovnim Komandantom prilikom V Skupa o globalizaciji i problemima u razvoju u Havani 2003. godine. Poseban trenutak predstavljao je nastup violiniste Tatjane Olujić. Prusutvovali su takođe i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kubom u Narodnoj skupštini Ljubiša Stojmirović, kao i Kubanci rezidenti u ovoj balkanskoj zemlji.


Svečanost je odisala poštovanjem prema liku i delu Fidela, a prikazan je i video materijal sa fotografijama koje su podsetile na istorijske trenutke Revolucije.Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks
Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba