Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Puštanje nove marke u opticaj način da se ukaže na značaj i važnost određenih događaja i ličnosti, a tako se takođe ukazuje na važne događaje i namere jedne države, naveo je zamenik generalnog direktora Pošte Rajko BaralićBEOGRAD - Pošta Srbije pustila je danas zvanično u opticaj poštansku marku koja je kreirana povodom 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Kube i Republike Srbije.


Zamenik generalnog direktora Pošte, Rajko Baralić, rekao je na svečanoj ceremoniji da je "puštanje nove marke u opticaj način da se ukaže na značaj i važnost određenih događaja i ličnosti, a tako se takođe ukazuje na važne događaje i namere jedne države".


Baralić je istakao "da 70 godina diplomatskih odnosa Kube i Srbije govore o iskrenom i dugom prijateljstvu", i dodao da su u tim odnosima "postojale različite faze, ali da nikada nije nedostajala iskrenost, doslednost i principijelnost".


Ambasadorka Republike Kube u Srbiji, Mercedes Martinez Valdes, zahvalila se Pošti Srbije i kazala da su "odnosi Kube i Srbije građeni kroz višedecenijsko razumevanje, uvažavanje i prijateljstvo između dva naroda, bez obzira na geografsku razdaljinu i aktuelne istorijske i političke okolnosti kroz koje su prolazile dve države".


Prigodnu poštansku marku, na kojoj je na simboličan način prikazano prijateljstvo dva naroda, koje svoju potrvdu ima i u dobrim odnosima dveju država, umetnički je obradio akademski grafičar Jakša Vlahović, kreator maraka Pošte Srbije.


Nominalna vrednost marke je 46 dinara i namenjena je za slanje pisama u inostranstvo.

Нова поштанска марка у част српско-кубанског пријатељства

Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba