Powered by VipTek

Najlepše što Srbija ima je njen narod

Srbiju ću pamtiti po narodu koji je veoma obrazovan, prijateljski, gostoljubiv i solidaran. Srbi uvek mogu da računaju na podršku Kubanaca, kaže za "Vesti" odlazeća ambasadorka Kube u Srbiji Mercedes Martines Valdes.


Po čemu ćete pamtiti Beograd i Srbiju?- Najlepše što ima Srbija jeste njen narod koji je veoma obrazovan, prijateljski, gostuljubiv i solidaran, što je nešto što se u poslednje vreme izgubilo u svetu. Srbi su narod koji opstaje, koji je izdržao godine invazije, ratova, ali je znao da se uzdigne i sačuva tradiciju, kulturu i istoriju. Takođe, iz Srbije nosim utisak lepote življenja i radosti deljenja, bilo da je reč o slavi ili svadbi. Moram reći i da se u Srbiji dosta jede. I za nas kojima se dopada slovenska hrana, to je veliki problem. Ali, može da se izdrži.


Za vreme vašeg mandata saradnja i odnosi dve zemlje su unapređeni!- To je moj posao. Ovde su me postavili upravo da radim na tome da Srbi malo bolje upoznaju Kubu. A ako se u Srbiji upozna malo više Kuba i obrnuto, znači da smo dobro uradili svoj posao. Sigurna sam da će nova ambasadorka to nastaviti, i konkretizovati pitanja iz ekonomije. Obe zemlje imaju potencijal za to.


 


Za vreme vašeg mandata promenila se i vlast u Srbiji. Jesmo li krenuli nabolje?- Sve dok se poštuje naš društevni poredak i naše odluke, mi Kubanci možemo da sarađujemo sa bilo kojom političkom orijentacijom. Srbija sada bira putem ka Evropskoj uniji i mi joj na tom putu želimo uspeh, i Vladi i narodu Srbije.


Šta biste poručili Srbima?- Da nastave da vole svoju zemlju i da dalje održavaju tradiciju. Da nastave da vole kubanski narod, jer ih mi nikada nećemo izneveriti. Srbi i Kubanci su dva naroda koja se međusobno veoma vole. Nije bilo Srbina koji je putovao na Kubu a da se tamo nije osećao lepo, a takođe nije bilo Kubanca koji je posetio Srbiju a da odavde nije poneo najlepše utiske.


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/340699/Najlepse-sto-Srbija-ima-je-njen-narod-

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks
Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba