Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba

Lečenje na Kubi uz konsultaciju sa Dr. Anabely Estévez García  


Da li ste znali da je prosečan životni vek Kubanca čak 78 godina? U ostatku sveta, u većini zemalja, stopa nataliteta je dosta niža od stope mortaliteta. Ali ne i na Kubi, gde se na 1000 stanovnika rodi 13, a umre samo 7 ljudi.


Pitate li se zašto je to tako? Odgovor je jednostavan – Kuba ima odličan zdravstveni sistem koji se nalazi na samom vrhu sveta po kvalitetu i rezultatima izlečenja, ali i prevenciji bolesti na nivou čitave populacije. Kuba je poznata i po mnogobrojnim lekovima koje su pronašli čak i za najteže bolesti. Neki od njih su jedinstveni u svetu, poputHeberprota P75, Cimahera Cimavaxa,  Vaxire, Melagenina Plus, Vidatoxa i drugih. Pored toga, zdravstveni centri na Kubi su opremljeni najnovijom tehnologijom, a medicinsko osoblje je izuzetno stručno i ljubazno.


Kuba je oduvek bila poznata po izuzetnim lekarima, efikasnim medicinskim istraživanjima i specifičnim tretmanima koji se pacijentima nude samo u ovoj zemlji. Jedan od najpoznatijih lekara sa Kube, koji uskoro dolazi u posetu Beogradu, je Dr. Anabely Estévez García. Svoju karijeru započela je pre mnogo godina, a danas je svetski poznat predstavnik medicinske nege koju Kuba nudi širom sveta.


U toku su prijave za zakazivanje onkoloških i drugih pregleda, kontaktirajte nas telefonom na +381 11 711 12 44  ili  +381 65 2047 470 ili nas pitajte klikom ovde


Predstavljamo Vam jednog od najboljih kubanskih doktora:


 Dr. Anabely Estévez García


Diplomske studije:


Doktorka medicne. Viši institut medicinskih nauka u Havani 1999-   2006.


Postdiplomske studije:

 Specijalistaopšte medicine prvogstepena. Poliklinika Manuel Fajardo. Provincija Havana  2008- 2010. Mastologijai Ginekologija na NacionalnomInsitutuzaOnkologiju i Radiobiologiju.

 Rezident na specijalizaciji kliničke onkologije do 2015.

 Odbrana rada: Gangliósid N-Glicolil GM3 kodpacijnatasatuotomdojki, stadijum  II i III –operisanih. INOR  2007 – 2014.

Trenutno specijalista kliničke onkologije.

 NaučnoispitivanjemonoklonalnihantitelasaCentromzaMolekularnu  od 2012

 Imunologiju de vacunas terapéuticas y anticuerpos monoclonales con el Centro de Inmunología Molecular desde el año  2012.

 Diplomirala klinička ispitivanja

 Profesor  instruktor studentima od 1 do 6 god studija na medicinskim naukama

Učestvovanje u naučnim događajima:

InternacionalniSimpozijumNapredneOnkologije  CIMEQ 2009.

XVIII NaucnaKonferencijaPorodicne Medicine   2009.

Naucna Konferencija Univerzitetske Poliklinike Dr. Manuel Fajardo Rivero 2009.

II Naucna Konferencija rezidenata Fakulteta Med. nauka  Victoria de Girón. April 2009.

Naucna Konferencija Univerzitetske Poliklinike Dr. Manuel Fajardo Rivero 2010.

III Naucna Konferencija rezidenata ICBP Victoria de Girón. 2010.

Internacionalni Kongres Onkologije 2014. Havana, Kuba

Prva Nacionalna radionica za kancer dojke sa La Roche 2016.

Internacionalni Simpozijum Onkologie CIMEQ 2017.

Nacionalna radionica za kancer dojke 2017.

Konvencija Calixto 2017.

Oncocalixto 2017. Susret Kubanskih i AMerickih onkologa

Prvi susret Kube i Rusije  2017.


Još reč dve o kubanksoj medicini


Kubanska medicina nudi razne tretmane za brojne bolesti, od onih lakših do najtežih. Među najtraženijim tretmanima su tretman za vitiligo i psorijazu, retinitis pigmentosa, dijabetes, tretmani za rak pluća, mozga, prostate i dojke, brojni ortopedski tretmani, kao i neurološka rehabilitacija kod Parkinsonove i Alchaimerove bolesti, ali i dentalni tretmani, kao i estetska hirurgija. Kubanski lekari su možda najpoznatiji po tome što su razvili vakcine za lečenje danas najtežeg oboljenja - kancera.Uz pomoć njih, kancer se ili potpuno leči ili učauri, dok se pacijentov imunološki sistem toliko poboljša da nastavlja da živi sa kancerom kao sa bilo kojom drugom hroničnom bolešću. Kubanski lekari uspešno leče i vitiligo, čak u 86% slučajeva, kao i psorijazu u 78% slučajeva. Još jedan zahvat koji je specifičan za Kubu je lečenje retinitis pigmentose koja može dovesti do gubitka vida. Kubanski lekari imaju uspešnost lečenja u 78% slučajeva, dok je kod 16% pacijenata došlo je do značajnih poboljšanja. Izuzetne rezultate kubanski lekari ostvarili su i u tretmanima za dijabetes, neurološkim rehabilitacijama i ortopediji.


Kubanski lekari su jednostavno spremni za svaki izazov. Oni imaju izuzetne rezultate iza sebe, kontinuirano razvijaju lekove kojih nema nigde u svetu i spremni su svima da pomognu. Sada i vi možete otići na Kubu da se lečite. Dovoljno je da kontaktirate Consulta al futuro i mi ćemo vam dati sve potrebne informacije. Kuba vam nudi ono što ne možete naći nigde u svetu – jedinstvene lekove, efikasne medicinske tretmane, odlične uslove nege i izuzetno stručno i ljubazno medicinsko osoblje!


Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks