Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Амбасада Кубе поклонила је Београдском зоолошком врту четири крокодила и четири фламингоса, као поклон поводом обележавања 70 година од успостављања дипломатских односа Србије и Кубе.

"Ово је само један од низа активности које се у Београду и у Хавани организују поводом прославе 70. годишњице од успостављања дипломатских односа Кубе и Србије", рекла је на конференцији за новинаре у зоолошком врту у Београду амбасадорка Кубе у Србији Мерцедес Мартинез Валдес.

 

Куба и Србија успоставиле су дипломатске односе 30. августа 1943. године. Мерцедес Мартинез Валдес је нагласила да Куба и Србија 70 година имају "непрекинуте дипломатске односе" који су се посебно развили после Кубанске револуције.

 

Директор Бео зоо врта Вук Бојовић се захвалио амбасади Кубе на поклону. Он је рекао да кубански крокодили живе само на Куби. "То су најагресивнији крокодили на свету. Агресивнији су од нилских крокодила и од морских, који живе у Аустралији, Индонезији и Индији", рекао је он, и нагласио да кубанских крокодила има у веома малом броју зоолошких вртова у Европи.

 

"Захваљујући овом поклону, Београд има две врсте које никада до сада у својој историји није имао", рекао је Бојовић.

 

Он је казао и да је београдски зоолошки врт врту Хавани поклонио једног белог лава. "То ће бити можда и украс њиховог врта. Ни тих белих лавова нема много на свету", рекао је он.


Објава у Политици

Куба нам послала крокодиле и фламингосе

Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba