Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks


Mercedes Martínez Valdés, Ambasadorka Kube u Srbiji

 

Diplomirala spoljne poslove. Master of Arts na Fakultetu spoljnih poslova Državnog univerziteta u Kijevu, Ukrajina (1986 g). Završila studije na Diplomatskoj akademiji u Moskvi, na Univerzitetu u Belizeu, i na Institutu za međunarodne odnose „Raúl Roa“ na Kubi. Radila u diplomatskoj službi u ambasadama Kube u Moskvi, Ukrajini, Norveškoj, Portugalu i Srbiji od 2009, a u svojoj zemlji radila kao funkcioner u Direkciji za Evropu Ministarstva spoljnih poslova Kube. Činila deo kubanskih delegacija na raznim sastancima bilateralnog karaktera u Rusiji, Norveškoj, Portugalu i Španiji.

Dobitnik više nacionalnih odlikovanja.

Zamenik profesora, asistent na katedri za istoriju, Fakultet društvenih nauka Visoke pedagoške škole „Huan Marinello“, Matanzas, Kuba. (2002) i član Centra za latinoameričke studije Nezavisnog univerziteta u Lisabonu, Portugal (2003).

 

 

-                     Najava događaja:

 

Godina 2013. predstavlja značajan jubilej za Republiku Kubu i Republiku Srbiju, jer se obeležava 70. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između ovih dveju država.

Kraljevskim ukazom od 31.avgusta 1943. godine, Vlada Kraljevine Jugoslavije u izgnanstvu u Londonu, odlučila je da zatvori svoj konzulat u Havani i umesto njega otvori poslanstvo. Od ovog trenutka, jedinog istorijski dokumentovanog, odnosi između Srbije i Kube razvijali su se kroz istoriju obeju zemalja, do današnjih dana, kada srpski i kubanski narod produbljuju svoje prijateljske odnose.

Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba