Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

Alisija Alonso dobitnica titule počasnog doktora nauka za međunarodne odnose


PEDRO DE LA HOZ

pedro.hg@granma.cip.cu


Budući da je jedan od najoriginalnijih i  najuniverzalnijih simbola kubanske kulture i naroda, Primabalerina asoluta Alisija Alonso dobitnica je titule počasnog doktora nauka

za međunarodne odnose.

Ceremonija koju je otvorio Migel Dias – Kanel, član političkog biroa partije I potpredsednik

Savetaministara,održana je u pozorištu Kamilo Sjenfuegos ministarstva spoljnih poslova, dok je ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges Parilja uručio profesorki najistaknutije akademsko priznanje koje dodeljuje Visoka škola za međunarodne odnose (ISRI).

Specijalna gošća na ovom događaju bila je Irina Bokova, generalna direktorka UNESKA, trenutno u zvaničnoj poseti Kubi.

Obrazlažući odluku Naučnog saveta institucije koja obrazuje kubanske diplomate, rektorka ove institucije, dr Isabel Aljende, istakla je izuzetan doprinos Alisije Alonso u širenju vrednosti otadžbine I revolucije u najrazličitijim delovima sveta.

Reči hvale dobitnici priznanja, uputio je i pesnik Pablo Armando Fernandes, koji je napisao pesmu u kojoj je Alisiju opisao kao umetnicu koja u sebi nosi ‘’izuzetnost koju svetlost rasipa među odabranima’’.

U ime plesa i njegove sposobnosti da komunicira sa ljudima I narodima, prihvatam ovo priznanje, rekla je Alisija zahvaljujući se na počasnoj tituli rečima kojima je izrazila i ponos što predstavlja Kubu I našu Ameriku u svetu.

Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti društva  Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba