Powered by VipTek

Akcioni plan odbora III samita solidarnosti sa Kubom zemalja centralne i istočne Evrope:
     - Povodom prve godišnjice smrti Vrhovnog Komandanta Fidela Kastra Rusa 25. novembra ove godine, pozivamo na razvoj široke kampanje na društvenim mrežama pod nazivom „SVI SMO FIDEL“.

- Raditi na formiranju digitalnog informativnog centra u svakoj zemlji o Kubi i Latinskoj Americi koji se održava na najrazličitijim solidarnim principima, nudeći objektivnu, sveobuhvatnu viziju, objavljujući njihove vrednosti.

- Koristiti društvene mreže kao sredstvo i dodatak aktivnom radu koji nastavljamo da razvijamo.

- Aktivno i stalno se suprotstavljati netačnim informacijama, objavljenim od strane „velike“ štampe i neprijatelja Kubanske Revolucije, koristeći mogućnosti komentara njihovih članaka i vesti.

- Podržati inicijativu NUPIK (Nacionalno udruženje prijateljstva Italija – Kuba) o organizovanju marša protiv blokade 2. decembra u gradu Milanu, kada se obeležava 61-godišnjica iskrcavanja „Granme“, popularišući ga u onim slučajevima gde je moguće sprovesti ga na svojoj teritoriji.

- Dati prioritet širenju spremnosti i doslednosti da se postigne široko učešće u pokretu Internacionalnih brigada dobrovljnog rada, koji je sazivan od strane ICAP-a svih ovih godina, posebno Evropska brigada od 2018., posvećena 65-godišnjici napada na kasarne Monkada i Karlosu M. de Sepedesu i obavezati da se iznesu sopstvena iskustva u okruženju.

- Promovisati kurseve na španskom jeziku u okviru organizacija solidarnosti i prijateljstva sa Kubom.

- Iskoristiti kulturna, politička i ambijentalna bogatstva Kube da bi se mladi uključili u solidaran rad.

- Produbiti izučavanje i upoznavanje Sporazuma o političkom dijalogu i saradnji, potpisanog izmedju Evropske Unije i Kube, da bi se maksimalno iskoristio prostor koji se time otvara.

- Podržati TV Karibe, podstičući da se cr@ u svojstvu naših organizacija pretvori u njenog dobrovoljnog dopisnika i na taj način se raširi akcija solidarnosti na ovom novom prostoru digitalne televizije.

- Podržati deklaraciju, predstavljenu od strane prijatelja iz Nemačke i Švajcarske koja osudjuje ekstra teritorijalnu blokadu zbog bankarskih sankcija primenjenih na solidarne organizacije koje pokušavaju da pošalju novčanu pomoć Kubi, posebno nakon uragana Irma.

- Podržati projekat deklaracije solidarnosti sa Bolivarskom Republikom Venecuelom pretstavljene od strane delegata iz NUPIK-a.


Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks
Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba